Pirkanmaalla panostetaan sähköautomatkailuun

Tampereella ja Pirkanmaalla heinäkuussa käynnistyvän E-Car Adventures -palvelukokeilun ideana on rakentaa sähköautonvuokraukseen perustuva uusi matkailupalvelu, joka tuo sähköauton entistä paremmin esiin kestävänä liikkumisratkaisuna niin suomalaisille kuin kansainvälisille vieraille.  Sähköautossa yhdistyvät ympäristöystävällisyys ja liikkumisen joustavuus, ja se soveltuu erityisesti kestävään lähi- ja luontomatkailuun.

–          Liikkumisen hiilijalanjälki on matkailun suurimpia ympäristöhaasteita ja siksi haemme aktiivisesti eri tapoja pienentää sitä ja tarjota samalla entistä parempia matkailuelämyksiä. E-Car Adventuresissa nämä yhdistyvät hienosti, matkailija voi vuokrata sähköauton ja tehdä vaikkapa kansallispuistosafarin Tampereelta, summaa Matti Pollari Visit Tampere Oy:stä

Kokeilu on osa Visit Tampereen vetämää Sustainable Tourism Mobility -hanketta ja sen toteutuksen koordinoi Tampereen yliopisto.

–          Tutkimme kokeilussa E-Car Adventures -palvelun asiakaskokemuksia ja kehitystarpeita erilaisten matkailijaryhmien näkökulmista ja matkaketjun hiilijalanjäljen pienentämistä ajatellen, kertoo Tampereen yliopiston tutkijatohtori Kirsikka Kaipainen

Kokeilun yhteistyökumppaniksi ja palveluntarjoajaksi valikoitui kevään kokeiluhaussa Avis, jonka kalustosta matkailija voi helposti valita vuokrasähköauton ja saada sen jopa toimitettuna esimerkiksi hotellille Tampereen keskustassa, mikä parantaa palveluketjua. 

–          Avis lähti ilolla mukaan tähän kokeiluun, ja toivomme, että se houkuttelee matkustajia kokeilemaan sähköauton vuokraamista Suomen kesässä. Usein vuokra-auto onkin se ensimmäinen mahdollisuus kokeilla sähköautolla ajamista. Panostamme kalustossamme vaihtoehtoisilla energiamuodoilla toimivien autojen valikoimaan, ja siksi yhteistyö e-Car Adventures -hankkeessa on meille luonnollinen vaihtoehto, kertoo Tuulia Taipale Avikselta

Kokeilua varten on ideoitu myös neljä sähköautoseikkailuihin soveltuvaa reittivaihtoa eri kohderyhmiä ajatellen. Reittien varrelta löytyy nähtävää ja koettavaa moneen makuun, sekä tietenkin sähköautojen latauspisteitä. Tutustu E Car Adventuresiin tästä.

Tästä ja muista kestävän matkailun mahdollisuuksista Tampereen seudulla voit lukea myös Visit Tampereen sivustolta.

E-Car Adventures on osa Pirkanmaan Liiton REACT-EU määrärahoista rahoittaman Sustainable Tourism Mobility -hankkeen matkailun kestävän liikkumisen kokeiluja.

Vastaa