Tampereen Ratikan taidekartta kutsuu tutustumaan Ratikkataiteeseen

Tampereen kaupunkikuvaa raitiotien ympäristössä elävöittäviin taideteoksiin pääsee nyt tutustumaan netissä Ratikan taidekartan avulla. Raitiotien osan 1 Hervanta–keskusta–Tays taideohjelma valmistuu tämän vuoden aikana ja karttaa täydennetään myöhemmin myös tulevien raitiolinjojen taiteen osalta.

Tampereen Ratikka on julkaissut sivuillaan Ratikan taidekartan, joka kokoaa yhteen Ratikan taideohjelman myötä jo toteutetut ja tänä vuonna valmistuvat taideteokset. Taidekartta tarjoaa tietoa teoksista, ja sen avulla kävijät näkevät teosten sijainnit Ratikkareitin varrella.

– Taideteoksia on jo Ratikkareitin varrella valmiina ja valmistuu tänä vuonna paljon lisää, joten meillä oli tarve koota tietoa kaupunkilaisille ja vierailijoille helposti löydettävään muotoon. Nyt tieto kaikista Ratikan taiteen teoksista löytyy nopeasti ja selkeästi yhdestä paikasta, kertoo Tampereen kaupungin Raitiotien kehitysohjelman projektipäällikkö Antti Haukka.

Jatkuvasti päivittyvää sisältöä monipuolisesta taidekokonaisuudesta

Ratikan taidekartta sisältää teoksen perustietojen lisäksi kuvia, videoita ja taiteilijahaastatteluja. Sisältöä päivitetään pitkin vuotta uusien teosten myötä.

– Kevään ja kesän aikana tulemme näkemään taidetta lukuisilla pysäkeillä sekä kymmenissä sähkökaapeissa, kun raitiotien osan 1 taidekokonaisuus valmistuu, Ratikan taiteen toteutuksen koordinoinnista vastaava Frei Zimmer Oy:n koordinaattori Heini Orell kertoo.

Kun taideteoksia tulee lisää tuleville ratikkareiteille, ne tuodaan jatkossa Ratikan taidekarttaan.

Tutustu Ratikan taidekarttaan: www.tampereenratikka.fi/taidekartta/

Tampereen Raitiotie Oy on Tampereen kaupungin omistama yhtiö, joka vastaa tilaajana Tampereen raitiotieinfrastruktuurin rakentamisesta, kalustohankinnasta ja rahoituksen järjestämisestä sekä raitiotiejärjestelmän toimivuudesta, kun liikennöinti alkaa kahdella linjalla vuonna 2021. Yhtiön tehtävänä on yhdessä kaupungin ja Raitiotieallianssin kanssa varmistaa hankkeen kustannusarvion ja aikataulun pitäminen sekä toteuttaa raitiotien rakentaminen turvallisesti ja niin, että töistä aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa kaupunkilaisille ja alueen yrittäjille. Lisäksi yhtiö on mukana kehittämässä raitiotiestä tulevaisuuden liikennejärjestelmää, joka tukee kaupunkiseudun kasvua. Tampereenratikka.fi

Vastaa