Lidl juhlii tupla-avajaisia 6.8. – Nastolaan ja Tampereelle uudet myymälät

Lidl avaa myymälät Tampereella ja Nastolassa torstaina 6.8. Ketju avaa myymälöitä erityisesti isoissa kaupungeissa ja kasvukeskuksissa. Tampereen uusi Lidl on ensimmäinen Lidlin oma myymäläkiinteistö kaupungissa kuuteentoista vuoteen. Nastolassa uusi myymälä korvaa kaksi vuotta sitten suljetun myymälän. Avajaisten myötä Lidlillä on 190 myymälää Suomessa.

Lidl vahvistaa jälleen myymäläverkostoaan Suomessa ja avaa uudet myymälät Tampereen Lakalaivassa ja Nastolassa torstaina 6.8. klo 8. Lakalaivan Lidl palvelee asiakkaita Lidlin omassa kiinteistössä ja Nastolan Lidl Varjolanrinteen liikekeskuksen yhteydessä. Molemmat myymälät edustavat uusinta Lidl-ilmettä. Myymälät ovat avaria, valoisia ja värimaailmaltaan tyylikkään harmaita. Tuotejärjestyksen suunnittelussa on kuunneltu asiakkaiden toiveita ja esimerkiksi tuotekohtaisia opastekylttejä on lisätty.

Lidlillä on ennestään Tampereella seitsemän myymälää, joista ainoastaan Jankan ja Lielahden myymälät sekä nyt avattava Lakalaivan myymälä toimivat Lidlin omissa kiinteistöissä. Jankan myymälä avattiin vuonna 2004 ja Lielahden myymälä 2003.

– Suurin osa myymälöistämme sijaitsee meidän omissa kiinteistöissämme ja lähtökohtaisesti etsimme liikepaikkoja, joihin voimme itse rakentaa meidän näköisen myymälän. Kaupungeissa vapaat tontit ovat kuitenkin tiukassa ja olemme erittäin tyytyväisiä, että meillä on nyt kolmas oma myymäläkiinteistö Tampereella, kiinteistö- ja kehitysjohtaja Virpi Kaikkonen kertoo.

Nastolassa Lidl sulki myymälänsä Rakokiventorin laidalta heinäkuussa 2018. Vanha myymälä ei vastannut enää Lidlin kriteereitä sijaintinsa ja rakennuksen kunnon puolesta. Nyt avattava uusi Nastolan myymälä sijaitsee Varjolanrinteellä Lahteen suuntaavan valtatien varrella.

– Kaupan kannattavuudelle keskeisintä on hyvä sijainti. Varjolanrinteen Lidl on helposti saavutettavissa nastolalaisille sekä muille Kouvolan ja Lahden välillä liikkuville. Lisäksi alueen muut palvelut vetävät asiakkaita puoleensa. Olemme saaneet runsaasti asiakaspalautetta ja toiveita tulla takaisin Nastolaan. On todella hienoa, että pääsemme nyt vastamaan näihin toiveisiin, Kaikkonen sanoo.

Lidlillä on Tampereen ja Nastolan myymälöiden avauduttua 190 myymälää Suomessa. Lidl avaa vuosittain 5-10 uutta myymälää keskittyen isoihin kaupunkeihin ja kasvukeskuksiin, joiden nykyisissä myymälöissä asiakaspaine on suuri.

Tänä vuonna Lidl on avannut myymälät Paraisilla ja Helsingin Jätkäsaaressa. Loppuvuonna valmistuvat Helsingin Columbuksen ja Vantaan Vapaalan myymälät. Syksyn aikana Lidl aloittaa Riihimäellä puurakenteisen myymälän rakentamisen.

– Käymme läpi jatkuvasti erilaisia keinoja, joilla voimme vähentää myymälän rakentamisesta aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä. Esimerkiksi Vapaalan pilottimyymälässä olemme ottaneet huomioon erityisesti luonnon monimuotoisuuden turvaamisen kaupunkiympäristössä ja Riihimäellä korvaamme teräs- ja betonirakenteita kokonaan puulla. Suuri tavoitteemme on olla oman toimintamme osalta hiilineutraali vuonna 2025, Kaikkonen summaa.

Tampere-Lakalaiva

– Osoite: Autovarikonkatu 13, 33840 Tampere
– Myymäläpäällikkö: Minna Törmä
– Työllistää noin 20 kaupan alan ammattilaista
– Myyntipinta-ala: noin 1400 m2
– Kesäaukioloajat: maanantaista lauantaihin klo 8–21 ja sunnuntaisin klo 10–21
– Aurinkopaneelit: noin 320 aurinkopaneelia tuottavat yli 10 prosenttia myymälän vuosittaisesta sähköntarpeesta
– Sähköauton latauspisteet: myymälän parkkipaikalla on asiakkaiden käytössä kaksi pikalatauspistettä

Vastaa