Tampereen seudulle kuusi sertifioitua kalatiskiä – sertifioitu kala nuorempien asiakkaiden valinta

Tampereen seudulla päästään valitsemaan ostoskoreihin vastuullista kalaa nyt entistäkin helpommin, kun kuusi paikallista K-Supermarketia ja K-Citymarketia saivat kalatiskeilleen ekologisesti kestävää kalastusta edistävät MSC-sertifikaatit. Koko Suomessa yli 30 K-ruokakaupalla on MSC-sertifikaatti. K-ryhmän asiakasdatan perusteella Tampereella sertifioitua kalaa suosivat etenkin sinkut ja alle 35-vuotiaat pariskunnat.

MSC- ja ASC-jäljitettävyyssertifikaatit myönnettiin toukokuussa Tampereella K-Citymarket Tampere Turtolalle sekä K-Supermarket Westerille, K-Supermarket Nekalalle, K-Supermarket Kuninkaankulmalle ja K-Supermarket Ratinalle. Pirkkalassa sertifikaatin on saanut K-Citymarket Pirkkala.

MSC- ja ASC-merkinnät osoittavat, että kyseinen kala- tai äyriäistuote on pyydetty kalakantoja vaarantamatta tai kasvatettu luontoa kunnioittaen. Tuotteen matka on jäljitettävissä aina merestä kalatiskille. Sertifioitu kalatiski tarkoittaa, että kaupat voivat kalatiskillään myydä MSC- ja ASC-merkittyjä kala- ja äyriäistuotteita.

Sinkkujen kalaostokset kasvussa

Tamperelaisten top-5 tuorekalasuosikit ovat lohi, kuha, silakka, muikku ja siika.

Useimmiten tuorekalaa ostoskoriinsa valitsevat Tampereella eläkeläiset ja aikuistaloudet. Sinkut ja alle 35-vuotiaat parit asioivat kalatiskeillä vähiten, mutta ovat samaan aikaan kuitenkin asiakasryhmä, jonka kalaostokset ovat Tampereella yli 30 prosentin kasvussa. Nuorempien asiakasryhmien ostoskoreihin valikoituu todennäköisemmin myös sertifioitu kala.

”K-ryhmän asiakasdatan mukaan asiakkaat ostavat kalansa useimmiten fileenä, vaikka kokonaisetkin kalat tekevät hyvin kauppansa. Kesää kohden kalan savustaminen yleistyy: grillaamisen rinnalla kokonaiset kalat sekä fileet savustuvat suomalaisten takapihoilla pitkin kesää,” kuvailee K-ryhmän päivittäistavarakaupan kalan valikoimapäällikkö Jonne Hyvönen.

K-ryhmän kalavalikoimat suosivat kestäviä kalakantoja

K-ryhmällä on Suomen suurin MSC-sertifioitujen kala- ja äyriäistuotteiden valikoima ja sertifioidut kalatiskit vahvistavat vastuullista kalavalikoimaa entisestään. Ensimmäiset K-ruokakauppojen MSC-sertifioidut kalatiskit myönnettiin syksyllä 2019 ja yhteensä K-ruokakaupoissa niitä on nyt yli 30 ympäri Suomen. Jokaisessa K-ruokakaupassa noudatetaan WWF:n Kalaoppaaseen pohjautuva kala- ja äyriäislinjausta, joka on ollut voimassa jo 11 vuoden ajan. 

”Maailman vastuullisimpana kaupan alan yrityksenä haluamme edesauttaa kalakantojen suojelemista ja samalla tehdä myös asiakkaillemme vastuulliset valinnat kaupassa mahdollisimman helpoiksi. Valitsemalla kaupan kalatiskiltä MSC- ja ASC-merkinnällä varustettuja tuotteita voi jokainen osaltaan edistää ekologisesti kestävää kalastusta,” sanoo K-ryhmän päivittäistavarakaupan vastuullisuusjohtaja Timo Jäske.

Lisätietoa MSC-sertifikaatista: https://www.msc.org/fi/kotisivu
Katso lista kaikista sertifioiduista kalatiskeistä https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/k-kaupassa/msc-sertifioitu-kalastiski

Vastaa