Pälkäne vie tamperelaisia ilmaiseksi fiilistelemään maaseutuelämää

Maaseudun tulevaisuuden viime vuonna teettämä kysely osoitti, että lähes miljoona suomalaista haaveilee maalle muutosta. Reilun 6500 asukkaan Pälkäne iskee trendihermoon ja kutsuu nyt tamperelaiset tutustumaan maalla asumiseen.

5.9. pidettävä Maalle asumaan -päivä iskee trendihermoon

Moni suomalainen haaveilee maalle muutosta. Sitran Megatrendit 2020 -raportti kertoo lisäksi maaseudun imagomuutoksesta: ihmisten arvomaailman muuttuessa maaseutu nähdään nyt luonnonrauhaa tarjoavana kiireettömänä keitaana. 

Pälkäne iskee trendihermoon ja kutsuu nyt tamperelaisia 5.9. Maalle asumaan -tapahtumaan, jonne vieraat pääsevät suoraan Tampereen keskustorilta ilmaiskyydillä. Messuilla pääsee tunnustelemaan, mitä etuja maalla asuminen tarjoaa. 

Samaan aikaan järjestettävät Voi hyvin Pälkäneellä -messut täydentävät ohjelmatarjontaa. Esiintymässä siellä ovat muiden muassa Jutta ja Juha Larm

– Maalla asumisessa on monia hyvinvointitekijöitä: luonnonrauhaa ja stressittömyyttä, edullisia liikuntamahdollisuuksia, yhteisöllisyyttä ja alhaisemmat asumiskulut. Maaseututrendi näkyy suoraan tonttikaupassamme ja etenkin järvenrantatonttimme ovat nyt erittäin kysyttyjä, kertoo elinkeinojohtaja Jaana Koivisto Pälkäneen kunnasta. 

Tonttikierroksia Pälkäneen uusille asuinalueille

Kostia Areenan valtaavilla messuilla on lukuisia asumiseen liittyviä näytteilleasettajia rakennusalan yrittäjistä sisustusliikkeeseen sekä vapaa-ajan toimijoihin. Vieraat pääsevät myös tonttikierroksille uusille Roholan ja Tommolan asuinalueille, ja lisäksi ennakkoesittelyssä on ensi keväänä myyntiin tuleva Vohlisaaren alue. 

– Meillä on niin paljon kysyntää Vohlisaareen, että rantatontit tullaan ratkaisemaan arpomalla. Myös muilla asuinalueillamme on hyvä imu, sillä olemme pitäneet hinnat alhaisina. Edullisimmillaan tontin saa hintaan 60 senttiä neliöltä. Kaavamme ovat sallivia ja mahdollistavat monenlaista rakentamista, lisäksi lupaprosessit ovat nopeita ja asiakaspalveluun panostetaan, Koivisto listaa syitä kysyntään. 

Maalle asumaan -messut ulottuvat myös Pälkäneen Luopioisten vireään kylään, jossa etämessukohteessa on esittelyssä uusi Kukkian lähityökeskus, yhteisöllisen asumisen malleja sekä minitaloalueita.

Messubussi lähtee lauantaina 5.9. Tampereen keskustorilta kello 9.15 ja paluukyyti takaisin on kello 15. Bussilipulla saa suositusta Nuijantalon Kahvila & Putiikista ilmaisen kahvin ja leivonnaisen. Lisäksi Nuijantalolla on messupäivän kunniaksi erikoistarjouksia. Kahvilasta saa keittolounaan oheen ostettua vaikkapa laadukasta viiniä. Nuijantalon Kahvila & Putiikki onkin tänä kesänä tullut tunnetuksi suosituista viini-illoistaan.

Vastaa